Breg & Joset in Indonesie

Same same but different

Sabadee allemaal!

Zo hierbij een update van mijn tot nu toe echt super geweldige reisavontuur!
Ik heb afgelopen week zoveel meegemaakt dat ik haast niet weet waar ik moet starten.

Ik ga het (denk ik ;)) kort houden omdat ik zo naar de sauna ga & daarna op de nachtmarkt eten.

Op dit moment ben ik in Luang Namtha, een mooi klein stadje in noord Laos. Vandaag gekayaked en superlekker 'sticky rice' met omelet, bonen, kruiden en vis gegeten in een huisje aan de rivier. Iedereen lachte me uit nadat mijn mond in brand stond van een gerookte chili peper. Tja dat was toch wel even anders als pepers in NL. Daarna met de mensen die ik had ontmoet bij de kayaktour een motor/scooter bike gehuurd en naar een waterval toe gereden, wowwowow wat was dat super. Het was mijn eerste keer dat ik ging rijden en de Laosianen wilden hem eigenlijk niet meegeven, maar het ging gelukkig helemaal prima.

Zo dat was alleen nog maar vandaag!

Voordat ik hier kwam eerst van Hanoi naar Sapa gegaan met de nachtrein. In de trein was ik in de slaapcabine een attractie voor de 2 Chinezen en 1 Vietnamees waarmee ik de coupe deelde. Ze waren nog geen minuut bezig of ze vroegen of ik met ze op de foto wilden. We hebben erg veel lol gehad ondanks dat we elkaar niet konden verstaan; na 10 minuten chinese tekens intikken op een mobiel kwam er het woord: 'regret' uit terwijl ik dacht dat ze toch echt iets anders wilden zeggen.

Sapa was in een woord fantastisch. Mooi landschap en mooie mensen en vooral ook veel kleur. Helaas zijn de mensen van de stammen die er leven wel erg commercieel geworden; ze wilden je constant handycrap verkopen, maar omdat ze je hielpen tijdens het trekken was het toch ook wel weer leuk om iets te kopen van ze.

Na Sapa ging mijn reis verder naar Dien Bien Phu, dit is een stadje in Vietnam vlakbij de Lao grens. Op de reis van Sapa naar Dien Bien Phu was ik de enige tourist en wow wat heb ik genoten van de reis. 11 uur lang overdag in de bus klinkt niet echt geweldig zou je zeggen, maar het rondrijden door een schilderij afgewisseld met bergen, watervallen, rijstvelden, houten huisjes, buffels, mensen met tradiotionele kleding en met een Vietnamees muziekje op de achtergrond doet je alles vergeten. Tijdens de lunch (de enige toilet stop..) mocht ik van de buschauffeurs met hun mee-eten, waarna ik vervolgens de een na de andere shot rijstwijn kreeg. Na 4 shots was het wel even genoeg, gezien ik nog lang in de bus moest zitten. Pas toen besefte ik dat ook de buschauffeur aan het drinken was en dat ik eigenlijk meer had moeten drinken ;)

Maargoed na 11 uur (de laatste 3 uur waren wel zwaar) dan in een lelijk en donker Dien Pien Phu. Daar kwam ik een jongen uit Oostenrijk tegen die ook net was aangekomen en een hotel zocht. Samen hebben we een hotel gevonden. Na een korte nacht moesten we om 5:30 alweer klaar staan voor de bus naar Muang Khao in Laos! In deze bus zaten ook nog 2 stelletjes (uit Italie en Denenmarken en een Australier). God wat was dat een ervaring op zich weer zeg:
Tot 3x toe hebben we de bus uit de modder moeten halen (1x met truck, 1 x door duwen en 1x door het water). Tja de wegen in Laos zijn toch nog een tikje slechter dan in Vietnam.

Na het oversteken van de rivier waren we dan eindelijk in Muang Khoa, een klein dorpje met wat kippen, varkers, houten huisjes een rivier en een tempeltje. Met de mensen uit de bus hadden we een gaaf guesthouse gevonden waarna we naar wat BeerLao's zijn gaan slapen.

Ik was de enige met een kamertje waarin alleen een bed stond en geen douche, dus moest ik douchen in de centrale douche. Haha en ik maar denken dat een kraantje in het toilet op borsthoogte de douche zou moeten zijn. Later werd ik hard uitgelachen dat ik daar had gedouched. De stelletjes met een kamer hadden t duidelijk beter bekeken met een warme douche op hun kamer.

De volgende dag ben ik dus weer verder gegaan na afscheid te hebben genomen van de Australier en de stelletjes. Samen met de oostenrijkse jongen ben ik verder gegaan naar Luang Namtha. Ook weer een ervaring op zich; karaoke en superveel uit de raam hangend kotsende Laosianen.

Zo dat was heel kort (lijkt lang ;)) mijn verhaal tot nu toe.

Vietnam & Laos; tot nu toe beide echt supermooi, een beetje same same maar toch different!

Morgen ga ik naar Ban Donchai om vanaf daar de Gibbon Experience te doen.

Nu tijd voor BeerLao, eten, sauna en massage. Tot later!

liefs xx Bregje

Ri

Ha Bregje, wauw...wat super cool om te lezen! Je bent echt VET stoere dingen aan het doen. Ben erg benieuwd naar de foto's en kijk er naar uit je weer te zien! Basketball was vorige week tof doch zwaar...waar is die conditie gebleven?!? Iedereen had er last van, even rennen naar de overkant...lijkt het net alsof je stil staat, trage harries waren we! Geniet er nog van en tot snel! xxxx

Eve

Super de puper! X Eveline

Susanne, Bente en Silke

Woehoe, werelds!
Bente wil meteen weten wat je allemaal nog meer gaat doen, wat het ook is, geniet ervan!
Silke vindt douchen ook niet leuk, en je krijgt een kusje van haar. Liefs en x SBS

Jeanne

haai
Bregje het is goed om te horen dat je het super vind.
wat een groot varhaal .
en slapen tussen de kippen en de varkens .
wij zijn benieuwt naar wat foto's
geniet er maar van .
super veel plezier daar .
liefs xxxxxxxxxxxx Jaenne.

Ton

Hoi Bregje,

Het is fantastisch om te Lezen dat je een super mooie reis maakt met allerlei aspecten en zeer avontuurlijk.
Ga zo door geniet ervan volop van en ben uiteraard ook zeer benieuwd na het verdere verloop[ en de foto's.
Veel liefs xxxxxxxxx Ton.

Noortje

Haha, het enthousiasme spat er vanaf! (wow wow woowww!)

Leuke Oostenrijkse jongen?

X!