Breg & Joset in Indonesie

Take it easy baby!

Zo eindelijk weer een keertje tijd voor een update na een druk weekje met vooral veel km's over water & land met de verschillend vervoermiddelen zoals:

1 dag relaxte slowboat, 1 dag harde bankjes in slowboat, relaxte minivan, gare natte pick-up truck, luxe koude met roze en goud uitgevoerde airco slaapbus, pick-up truck vol met Laosianen die onderwerg overal rare dingen kochten (een zak vol levende sprinkhanen, vlees op een stokje, eieren op een stokje etc), scooter naar en van de Vietnamese grens, voorin in een minivan zonder airco en een motortour van 2 dagen heeft me dan uiteindelijk gebracht in Womens paradise: Hoi An in Vietnam, de plaats waarvandaan ik dit verhaal schrijf!

Zo dit klinkt als een hele waslijst en alsof ik de hele tijd onderweg was! Op zich ook wel een beetje waar, maar daarnaast ook supergave dingen gedaan.

Vanaf Luang Prabang ben ik zoals ik vertelde in mijn vorige verhaal naar Vang Vieng gegaan met een minivan, de plaats die bekend staat om het tuben (met een traktorband de rivier afgaan en bij iedere bar stoppen om te drinken). Ik wilde vanaf daar een rafttour doen naar Vientiene. Helaas regende het de 2 dagen dat ik in Vang Vieng was waardoor ik het tuben niet kon doen. In plaats daarvan ben ik met de mensen die ik heb ontmoet in de minivan eerst gaan genieten van het hoge culturele gehalte van Vang Vieng; in ieder restaurant, bar etc zijn namelijk TV's, relaxte bankjes en mensen die de hele dag Family Guy & Friends kijken. Erg grappig om te zien! Na wat relaxed te hebben en het nog steeds regende besloten we om naar een grot te gaan. Erg gaaf & spannend, er stond namelijk veel water in de grot en we hadden onze zaklamp nodig om te kunnen zien waar we liepen. Op een gegegen moment werd het water zo diep dat we verder moesten gaan in bikini/zwembroek.

Nadat we terug waren van de grot en het nog steeds regenede werden we gepropt voor gratis buckets en shots in de avond! Ik heb serieus nog nooit zo'n gekke party gezien. Buckets zijn namelijk van die zandbak emmertjes vol met wiskey en een mixdrank. Na 1 gratis bucket en inderdaad gratis shots was dus ongeveer iedereen al gratis dronken ;) Ik heb het gelukkig wat rustig aan gedaan daarna waardoor ik mee kon krijgen wat voor een geweldig maar raar feest het was! Laosiane zatte vrouwen die met me wilden dansen, dronken Engelsen die gingen limbodansen onder het vuur etc.

De volgende dag wilde ik eigenlijk de rafttour naar Vientane gaan doen, maar vanwege de rivier kon er alleen gekayaked worden. Gelukkig waren er meerdere die dit wilde doen dus had ik besloten om te gaan kayakken. Maar helaas... het weer was weer de spelbreker, het regende zo hard dat de anderen besloten om niet te gaan.

Dus op met mijn spullen naar het busstation vanaf waar ik net op tijd was om een gare pick-up truck voor 4 uur naar Vientane te nemen.

Na Vietiane in vogelvlucht te hebben gezien besloot ik steeds een stapje verder te gaan waardoor ik uiteindelijk na 1,5 dag met wisselende vervoersmiddelen in een mooi afwisselend landschap de Vietnamese grens weer had bereikt! Helaas kon ik vanaf daar niet direct door mijn Eindbestemming Da Nang wat leidde dat ik 1 nachtje in Lao Bao, net over de grens in Vietnam heb geslapen.

De volgende ochtend vroeg stapte ik dan uiteindelijk in een minivan naar Danang! De chauffeur was erg aardig en ik mocht voorin zitten, helemaal relaxed dus!

Ondanks dat ik tot daar aan toe super goede ervaringen had met Vietnamese mensen sloeg het vanaf daar helaas even over en kreeg ik ook de Vietnam experience onder mijn neus! Halverwege de reis naar Da Nang vroeg de chauffeur me namelijk ineens meer geld en wilde me afzetten in Dong Ha (3 uur vanaf Da Nang) ipv Da Nang. Mooi niet dus ;) Gelukkig was er een aardige Vietnamese man in Dong Ha die ervoor gezorgd heeft dat ik gewoon 'gratis' verder kon met een ander busje naar Da Nang betaald door de buschauffeur :)

In Da Nang aangekomen heb ik een motortaxi genomen naar Hoa's Place een relaxed hostel aan het strand waar ik even bij kon komen van mijn lange reis en na 2 dagen alleen maar Vietnamese en Laosiaanse eindelijk weer een keer touristen zag! Toen ik daar aankwam heeft de eigenaar, Hoa, wel 10 zijn levensmotto x take it easy baby gezegd. Erg grappig. Het strand daar was geweldig mooi en de zee lekker warm waardoor ik weer helemaal relaxed was.

Toen ik daar 's avonds terugkwam van het strand was daar perfect getimed een easy rider met een stelletje uit Australie die net terug kwamen van een tour. Ideaal dus om te vragen hoe de tour was en om info te vragen voor een tour voor mij! (easy rider = achterop motor met een Vietnamese gids door Vietnam cruisen). Na wat praten had ik besloten om een 2 daagse tour te doen van Da Nang naar het platteland & de bergen en terug naar Hoi An.

Echt een super ervaring!!!! Leo, mijn Easy rider wilde vroeg beginnen en pikte me dus al om 6 uur 's ochtends op om te genieten van een vietnamese thee en een superlekker ontbijt (vis van Hoi An met noodle, kruiden en groenten) in Hoi An. Omdat ik had gezegd dat ik graag kleding wilde laten maken in Hoi An heeft hij me naar een tailor gebracht waar ik supergave dingen heb uitgezocht om op maat te laten maken voor weinig geld (nee ik ben niet shop verslaafd ;). Daarna zijn we verder gegaan en heb ik gezwommen in supermooie afgelegen watervallen, gave dorpjes gezien en heel veel vrolijk zwaaiende Vietnamese kinderen.

Gisteravond laat terug gekomen van de tour, waarna ik vandaag lekker heb uitgeslapen en nu mijn kleding ga ophalen en misschien nog wat ga shoppen en naar het strand ga!

Morgen neem ik een vlucht van Da Nang naar Saigon vanaf waar ik vrijdag de 17e helaas al alweer terugvlieg naar het (koude?) NL.

Tot later, misschien nog vanuit Ho Chi Minh (Saigon) en anders vanuit NL!

Liefs Bregje

Eef

Nou dat is weer een leuke reisupdate.
Nog even genieten van de laatste dagen want hier is het weer minder, aardig wat regen gehad afgewisseld met een waterig zonnetje. No bikini's here!
Liefs, Eveline

Jeanne.

Hoi Bregje leuk verhaal ,mooi dat wij het kunnen mee maken .het zijn de laatste dagen geniet er maar van .tot zaterdag 18-09 wij hebben ook veel regen gehad, ik ben benieuwt naar de kleren die je hebt laten maken .Bregje op een motor en ook een helm op .hele mooie foto in het busje
gegroet Jeanne.

Bente en Susanne

Hoi tante Bregje, was het eng om op de olifant te zitten? Ik ben in de dierentuin geweest, daar waren ook olifanten en ik heb daar een reuze toekan gezien. Heb je ook filmpjes, want die wil ik graag zien, kus van Bente
Hey Breg, wouw spannend allemaal, nog een paar dagen chillen en dan naar NL. Liefs Susanne

Ton

Hoi Bregje,
Je bent echt een kilometer vreter aan het worden en weer veel meegemaakt en genoten.
Het is wederom een mooi reisverslag !
Geniet er nog van en tot zaterdag in Utrecht daar wachten wij je op.
Doei en liefs, Pap